Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие за трета поредна година организират информационния форум "Базар на професиите". Целта на събитието, което ще бъде на 15-ти февруари, събота, от 10.30 до 13.00 часа в Младежкия културен център, е да подпомогне на учениците от VI-ти и VII-ти клас да направят информиран избор за продължаване на образованието си.

По време на форума възпитаници от средни училища, профилирани и професионални гимназии ще представят по иновативен начин своето учебно заведение пред ученици, родители и граждани.

В тазгодишния базар на професиите ще участват 21 учебни заведения - СУ "Иван Вазов", СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Константин Петканов", СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Петко Росен", СУ "Димчо Дебелянов", СУ Добри Чинтулов", ПГЧЕ "Васил Левски", ПГРЕ "Георги С. Раковски", АЕГ "Гео Милев", Професионална техническа гимназия, Професионална гимназия по дървообработване "Георги Кондолов", ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГХТ "Акад. Н. Д. Зелинский", Професионална гимназия по транспорт, Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации "Пеньо Пенев", Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и Професионална търговска гимназия.

Съорганизатори на образователния форум са Регионалното управление по образование и Младежкият културен център към Община Бургас.