След над час гласуване ОбС- Бургас прие бюджета на общината за 2020 години. Както вече съобщихме бюджетната рамка е 305, 942 777 лева, справедливо разпределени между здравеопазване, образование, социални дейности, стимулиране на бизнеса, културата и спорта. В нея намира място всичко, дори и едно невинно, но искрено коледно желание, изпълнението на което е скрито измежду 68-те гласувания, стотиците милиони лева и десетките екселски таблици.

„Откакто съм кмет всяка година 1 ден преди Коледа оставям останалите задачи и обиколям всички социални домове. Оставам колкото е необходимо, за да обърна внимание на всички наши потребители, но това всъщност са нашите деца. Голяма част от тях са без родители – сирачета. Оставам, за да си поговорим какво се е случило, да им раздам подаръци, да ми представят песен, стихотворение или да ми разкажат какво се е случило в училище. В един от домовете попитах дете на около 11 години какво друго си пожелава освен подаръка. А то откровено каза, че иска през следващата година неговата фуболна школа да продължи. Миналата година Общината спечели европроект за финансиране заниманието със спорт сред уязвимите деца. Наш клуб изпълни проекта, закупихме топки, анцунзи, храна. Някъде в 68-те гласуавания са заложени средствата за тази школа и за тази година, но вече с общински пари, защото европейското финансиране свърши“, заяви Николов.

Той даде този пример, за да благодари на общинските съветници за гласуването им и подкрепата за бюджета и за бургазлии. Всички политически сили, с изключение на БСП, застанаха зад бюджета.

„Отнасям се с респект към подкрепата Ви за този бюджет. Мотивиран съм да бъде стриктно изпълняван, прозрачно и всеки лев да отиде по своето предназначение. И вие също като одитори имате правото да критикувате мен и администрацията, за да коригираме слабости, ако има такива, защото Бургас е част от голямо сървенование и не трябва да спира развитието си“, каза Николов.