Три пожара в постройки са станали в почивните дни.

На 24-ти януари около 21.15 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за горяща необитаема двуетажна сграда, разположена на бургаската улица „Христо Фотев” №24, която от няколко години е изоставена с открит достъп. Установено е, че пожарът възникнал на втория етаж от къщата. Огънят е потушен от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Причините и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Същият ден около 12.05 ч. в Районно управление - Руен е получено съобщение за пожар в къща в село Ябълчево, община Руен, обитавана от 37-годишен мъж, вследствие на който изгорял около 2 кв.м. покривна конструкция. Причина за пожара е запалил се комин. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

На 25-и януари около 00.25 ч. в Районно управление - Сунгурларе е получено съобщение за горяща постройка към частна къща в село Везенково, стопанисвана от 42-годишен мъж. От инцидента изгоряла покривната конструкция на отворена лятна кухня, обособена като беседка и намиращата се в непосредствена близост до нея стопанска постройка, в която се съхранявали: около 100 бали люцерна, два моторни триона и кон. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване.