Първи случаи на възможна зараза с коронавируса бяха регистрирани в Португалия, Русия и Канада, съобщава БГНЕС.

По информация на Министерството на здравеопазването в Португалия пациентът със симптоми на мистериозното заболяване е пристигнал от огнището на заразата - китайския град Ухан. Той е приет в болница в Лисабон в стабилно състояние.

В Торонто също беше регистриран първият предполагаем случай на коронавируса. Пациентът е мъж на около 50 години, който е посетил Ухан. Пристигнал в Канада на 22 януари и на следващия ден бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина. В лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които трябва да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

Седем души с висока температура и признаци на новия вирус са хоспитализирани в северен квартал на Москва. По предварителни данни всички те са китайски граждани и били отседнали в хотел в района "Войковски".

Междувременно броят на починалите вследствие на заболяването в Китай нарасна до 54. В провинция Хубей са потвърдени 323 нови случая на заразяване. С това броят на болните в цялата страна достигна 1610, сочат данни на централните власти.

Източник Нова тв