Инвеститор планира да изгради нов жилищен квартал в североизточната част на бургаското село Твърдица. Това стана ясно по време на заседанието на Постоянната комисия по правни въпроси към Общинския съвет. Днес тя разгледа и допусна докладната на зам.-кмета Красимир Стойчев, с която се иска зелена светлина Общината да започне да планира обслужващите улици.

„Земята, на която ще e новият квартал, е бивши терени по Параграф 4, включени в Общия устройствен план на село Твърдица за жилищно строителство. Има инвестиционни намерения за играждане на малки жилищни сгради. За да може да вървят двете процедури - по урегулиране на имотите и предвиждането на обслужващи улици, сме изготвили докладна записка за одобряване на задание за изработване на план за улична регулация”, разясни пред БургасИНФО арх. Димитър Алексиев, началник Отдел „Устройствено планиране” в Община Бургас.

Кварталът в Твърдица няма да е голям и ще е изцяло от къщи, като техният брой все още не е ясен. Те обаче ще бъдат обезпечени, така че обслужването им да е безпроблемно, тъй като от Общината ще планират габаритите на улиците. Цялата процедура ще продължи 2-3 месеца със съгласуванията, а за колко време ще бъде реализирано инвестиционното намерение и кога всъщност ще се появи новият квартал, зависи от собственика на парцела.