Университетската детска болница в Бургас ще бъде в ж.к. „Зорница“, започва ремонт на педиатричните кабинети в поликлиниките

img

Община Бургас се е спраля на терен, намиращ се срещу спортна зала „Бойчо Брънзов“ за идзграждането на новата Университетска детска болница, съобщи кметът Димитър Николов по време на представянето на бюджета за 2020-та година. Така тя ще бъде в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас.

Здравеопазването е един от приоритетите в бюджета за тази година. Ще започне ремонт на педиатричните кабинети и чакалните в Диагностично-консултативните и медицински центрове в Бургас.

Ето и основните точки, заложени в сферата на здравеопазването за следващите 12 месеца:

1. Комплексен онкологичен център - ПЕТ скенер, гама камера за брахитерапия - осигуряване на максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания;

2. Цялостно реновиране на ДКЦ 1 и конструктивно укрепване на ДКЦ 2;

3. Ще започне ремонт на педиатрични кабинети и чакалните в Диагностично-консултативните и медицински центрове в Бургас;

4. Създаване на Програма "Специализации" на завършващи лекари. Подкрепа за продължаващото обучение и специализацията на професионалистите по здравни грижи.

5. Периодични профилактични кампании на социално-значими заболявания във всички лечебни заведения в общината.

6. Стартират проучванията и анализ на потребностите за изграждане на Университетска детска болница и избор на подходящ терен.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас