Усмивки и пожелания за здраве и благополучие превзеха днес центъра на Бургас по случай Рождество Христово. Бургазлии си честитиха Коледа и се забавляваха на открито, въпреки влажното и облачно време.

Коледари и сурвакараи разтърсиха площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Общината, където се състоя големия фолклорен концерт на професионалните музиканти и танцьори от ансамбъл "Странджа" с художествен ръководител Марио Егов. Концертът беше част от празничната програма на Община Бургас и събра публика от всички възрасти. Цели семейства се забавляваха заедно.

Малко по-рано мотористите, преоблечени като Дядо Коледа и много джуджета и Снежанки, се събраха край елхата на площад „Тройката“ и приковаха вниманието на минувачите. Както вече съобщиха инициативата беше на мотоклуб „Морски братя“, които всяка година радват малки и вече пораснали деца с атрактивното си шествие из града. Елхата в центъра беше крайната им точка на обиколката днес.

Десетки бургазлии избраха да се забавляват на ледената пързалка, а най-смелите пък не се уплашиха ог облачното време и избраха разходката край морето.

Весела Коледа!