"Нов живот за старите фасади" е програма, чиято цел е главните пешеходни зони на Бургас да станат още по-атрактивни, безопасни за преминаване и с добавена туристическа стойност. За целта Общината, с одобрението и подкрепата на местния парламент, изготвя със собствени сили архитектурните проекти за възстановяване на фасадите и координира съгласувателните процедури между собствениците и Министерство на културата.

В момента тече обновление на още 4 сгради по програмата. Две от тях са на ул. "Богориди" - №4 и №6. Със съвместен проект на собствениците и Община Бургас по оперативна програма "Региони в растеж", стартира ремонт на сградата до компаса на главната улица. От другата страна на "Александровска" се обновява и фасадата на №81, в непосредствена близост до ЦАУ "Приморие".

Община Бургас благодари на всички частни собственици, които сe присъединиха или ще се присъединят към програмата. Има много предварителни запитвания, така че тя със сигурност ще бъде продължена и през следващата година, съобщиха от администрации.