Свежата инициатива #ПрочетиМи дава шанс на писатели и поети да изявят таланти си. Неин организатор е лъчезарната бургазлийка Весела Славева, която също пише прекрасно.

#ПрочетиМи има за цел да даде сцена за изява на всеки един пишещ човек, без значение дали е вече изграден автор или тепърва прохождащ ентусиаст. На събитието в Бургас ще се чете поезия, която ще се оценява от жури, съставено от писатели.

#ПрочетиМи доби голяма популярност в град Бургас, където е правено вече 7 пъти. Инициативата е провеждана 2 пъти в столицата и веднъж в Шумен.

Как може да участвате в събитието #ПрочетиМи в Бургас?

2 седмици преди същинското събитието се провежда дигитално такова във фейсбук. В него има линк към Google платформа за кандидатстване. В събитието влиза първите 15 записали се с до 3 техни произведения. Обявяват се 3-мата с най-много точки от журито и 1, който в любимец на публиката (гласуването става на място с картончета). Думата взимат и писателите с техните впечатления и мотивация.

Повече за събитието може да откриете на: https://www.facebook.com/events/976957542672434/

„Като резултат от тези събития, издадохме стихосбирката "#ПрочетиМи-лична поезия", която включва 38 непубликувани досега произведения от 14 неиздавани автори -победители от 4 поредни събития”, обяснява Весела Славева.