Неустоимо: 10 500 порции скумрия и сафрид се пекат на скара до Часовника в Бургас, опитайте за здраве от рибената чорба с кефал и меджит

img

Както на всеки празник на Бургас, така и днес на различни точки в града се раздава курбан за здраве и печена риба. Сливенският митрополит Йоаникий освети гозбите, които се раздават до Часовника. Те са приготвени от готвачите на Веонноморска база Атия и учениците от Професионалната гимназия по туризъм в града в кухнята на общинско предприятие „Бургаски пазари”.

За тазгодишния Никулден е обработена 3 750 кг риба. Приготвени са 10 800 порции скара и 2 500 порции рибена чорба. На скарата се пече скумрия и сафрид, а за рибената чорба за използвани също тези два вида риба, но още и кефал, меджит и таранка. Опитайте за здраве, както повелява традицията.

Малко по-рано на площада пред Община Бургас не церемонията по изидгане на националния, еврипейския и общинския флаг. След това официалните лица – кметът Николов, областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници присъстваха на освещаването на трапезата в градинката до Часовника.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас