Бургаската легенда по автомобилизъм Стоян Апостолов чества днес активна състезателна дейност, като отбеляза юбилея си сред близки, приятели и съмишленици на мило тържество в семейния автосалон „Хонда“. За да уважат празника бяха дощли и областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова, зам. кметът Лорис Мануелян, началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ" към ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев, а кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес.

Областният управител Вълчо Чолаков заяви днес, че подкрепя идеята за създаването на Инициативен комитет, който да предложи удостояването на Апостолов с приза - „Почетен гражданин на Бургас.“. "Стоян Апостолов- един човек, чиито мечти и стремежи винаги са били с неограничена скорост. Майсторът на спорта с най-верния навигатор- интуицията, качествата, моженето.", каза Чолаков.

„Присединявам се към предложението на г-н Чолаков за инициативен комитет за номиниране на Стоян Апостолов за Почетен гражданин. Поемам ангажимент да представя това в Общинсия съвет. Поглеждайки стената на славата тук, мога да кажа само - поклон пред неговите успехи.“, каза Севдалина Турманова.

„За тези 5 десетилетя едва ли има купа и нарада в този рисков и динамичен спорт, които да не сте спечелил. В основата сте в развитието на автомобилзма в нашия град. Името Ви винаги ше бъде за пример за автомобилните състезатели, които има какво да научат от вас. Надявам се успешната ви кариера да дава стимул на младите автомобилисти да тръгнат по вашия път. Благодаря за успехите, радостта и самочувствието, което носите на Бургас и България.“, се казва в поздравителния адрес, който кметът Димитър Николов изпрати до Апостолов.

Стоян Апостолов получи многобройни пожелания за нови успехи, като особено троателен беше поздрава му и от дъщеря му Гергана Апостолова и нейният син Богомил Костов, които също имат шампионска слава. Само преди дни двамата се върнаха от световно първенство по карате киокушин в Япония, на което Богомил Костов спечели шампионската титла.

„Днешният ден е много радостен за мен, още повече като чух изявлението на г-н Чолаков, че удостояват моите заслуги със званието, което много ме задължава. До този момент винаги съм работил за благото на спорта и за изявата на бургазлии. Пожелавам си здраве, за да мога да работя в тази посока дълги години, да мога да помагам и да дам всичкия натрупан опит на по-младите – без корист.“, каза Стоян Апостолов.

Той е майстор на спорта Стоян Апостолов, оглавяващ известната фамилия Апостолови, съпруг на покойната Елена Апостолова, майстор на спорта по автомобилизъм, многократна шампионка на България, основател на АСК”ЕЛЕНА ТИЙМ” и основоположник на традиционното за града “РАЛИ ЗА ЖЕНИ 8-ми МАРТ”.