Директорът на УКОРС към Община Бургас за пламналия автобус: Пътниците бяха извозени за 20 минути до кметството, някои бяха завити с пердета, имаше и трудноподвижен човек

img

Когато дойдох на място, хората бяха в канавката – на безопасно разстояние, пожарната доугасяше автобуса. Имаше човек с ДЦП, който първо извозихме. Веднага сформирахме минищаб. Тук бяха и кметовете на селата Маринка и Извор. Единият кмет отвори кметството и включи климатика, другият извози с личен микробус пътниците. Всички бяха по-спокойни като ги извозихме на топло. От тях, който каквото сварил - това е взел. Имаше хора с пердета завити, трепериха, чантите и телефоните им бяха останали в автобуса. Това разказа директорът на дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ към Община Бургас Веселин Василев тази сутрин пред bTV за инцидента с горящия автобус край село Маринка, станал снощи.

„Имало е теч, има следа през цялото село. Не съм експерт, но вероятно е имало теч в горивната система, след това късо съединение. Хората бяха евакуирани за 20 минути и стояха в кметството около оловин час.“, добави Василев.

Както БургасИНФО съобщи снощи, в автобуса, който е с хасковска регистрациа, са пътували 51 души, които са се прибирали от Одрин към Варна. Всички те са добре, няма пострадали.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас