Когато дойдох на място, хората бяха в канавката – на безопасно разстояние, пожарната доугасяше автобуса. Имаше човек с ДЦП, който първо извозихме. Веднага сформирахме минищаб. Тук бяха и кметовете на селата Маринка и Извор. Единият кмет отвори кметството и включи климатика, другият извози с личен микробус пътниците. Всички бяха по-спокойни като ги извозихме на топло. От тях, който каквото сварил - това е взел. Имаше хора с пердета завити, трепериха, чантите и телефоните им бяха останали в автобуса. Това разказа директорът на дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ към Община Бургас Веселин Василев тази сутрин пред bTV за инцидента с горящия автобус край село Маринка, станал снощи.

„Имало е теч, има следа през цялото село. Не съм експерт, но вероятно е имало теч в горивната система, след това късо съединение. Хората бяха евакуирани за 20 минути и стояха в кметството около оловин час.“, добави Василев.

Както БургасИНФО съобщи снощи, в автобуса, който е с хасковска регистрациа, са пътували 51 души, които са се прибирали от Одрин към Варна. Всички те са добре, няма пострадали.