Цели семейства се включиха в акцията „Засади дърво“, която днес се проведе в района зад Военна болница в Бургас. Най-ентусиазирани бяха децата, които наравно с родителите, бабите и дядовците си участваха в засаждането на фиданките. Най-малкият беше Давид, който е едва на 1г. и 8 месеца, но с интерес хвана дръвчето, а братчето му – първокласникът Дан нямаше търпение да го засади.

Днешната акция беше организирана от Община Бургас, като бяха засадени 35 дървета в парка на кв. "Работнически жилища", зад Военна болница. Общината осигури всичко необходимо - фиданки, лопати, колчета за укрепване, като предварително бяха изкопани гнездата. За това парково пространство са подбрани видовете явор и аризонски кипарис.

През следващата седмица Община Бургас ще организира подобна акция за засаждане на 11 дръвчета в пространството между блокове 59-63 в к-с "Братя Миладинови". После едно пред кметство "Зора" и три пред бл. 23 в к-с "Лазур".

Предстои засаждането на стотици нови фиданки още през следващата година. Това може да се случи с прякото и дейно участие на всеки от вас! Кметът Димитър Николов пое ангажимент и вече стартира новата кампания на Община Бургас "Засади дърво". Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони за интервенция.

Всеки, който желае, може да засади там собствено дърво и да се грижи за него, като за целта ще получи указания и подкрепа от Общината.