Зрелищно задържаният Христо за кражбата на багер в Бургас: Трябваше ли барети да ме чакат пред блока ми и да ме бият като животно?

img

Трябваше ли баретите да ме чакат пред блока ми и да ме пребият като ме животно­? Това заяви в Районния съд в Бургас Христо Томов, който беше зрелищно задържан за кражбата на багер от паркинг на бул. „Янко Комитов“ в Бургас. Днес съдът гледа мярката за неотклонение на Томов.

Той поиска по-лека мярка от задържане под стража, за да можел да си гледа детето и да го води на училище. Според него Томов имал уговорка с дознателя да се яви в Бургас на разговор, но срещата им била отложена за друг ден, а през това време го задържали.

Според прокуратурата той се е укривал. Дъравното обвинение настояват Томов да остане в ареста. Той е обвинен за това, че за времето от 17.00 ч. на 27.08.2019 г. до 11.00 ч. на 28.08.2019 г. от паркинг пред сградата на завод „Хемус“, в съучастие като съизвършител със Симеон А. и неустановено по делото лице, чрез използване на товарен автомобил, отнел комбиниран багер товарач, на стойност 84 388 лева, собственост на търговско дружество.

Адвокат Потеров, който защитава Томов, поиска домашен арест. Според него Христо не е карал камиона, на който е бил натоварен багерът.

В съдебната зала стана ясно, че обвинението разполага с ДНК от устройството, с което е било заглушен GPS-а на багера. Има запис от камера, както и направена графолоична експертиза от разиската на закупена винетка от бензиностанция.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    цьцбзцж
    2019-11-24 01:36:49

    100 години затвор които краде така трябва

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав