За кво става въпрос...Ма аз...просто без да искам избягам и туй е. Още сега искам да се прибирам при жена си. Моля ви се - не ща задържане, искам да съм свободен и да се прибирам. Живее на семейни начала, има дете. Това каза пред Районния съд в Бургас Атанас Бундев, който миналата седмица удари с дръжката на метла полицай в Бургас и избяга, след като е бил задържан за 14 денонощия в поделение на МВР. Съдът днес гледа мярката му за неотклонение. Нееднократно в залата му беше разяснено в какво е обвинен, както и му беше назначен служебен защитник.

те.

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Бундев, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на полицай и бягство от „Помещение за настаняване на задържани лица“.

Той е обвинен за това, че на 11-ти ноември в ж.к. „Лазур“, чрез удар с метла, нанесен в областта на гърба и последвало падане на земята, причинил лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му. Телесната повреда се изразява в причиняване на болки в областта на кръста, охлузвания по дланите и лявото коляно, кръвонасядане и оток на дясната длан, като уврежданията са довели до болка, съобщиха от държавното обвинение.

Атанас Бундев е обвинен и за това, че в условията на съвкупност, като затворник – задържан на основание УБДХ, в изпълнение на решение на Районен съд – Карнобат, влязло в законова сила, с което му е наложено административно наказание „Задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 14 денонощия, избягал от „Помещение за настаняване на задържани лица“ в Бургас.

Припомняме, че Бундев беше хванат от полицията на автогарата в Карнобат, ден след като избяга.

За двете престъпления, в които е обвинен, наказанието е по 3 години лишаване от свобода. Според прокуратурата има опасност да се укрие или да извърши сруго престъпление. Бил е осъждан условно.

Служебният адвокат Ралчев посочи, че престъпленията, в които Бундев е обвинен, са леки и може по-късно да сключат споразумение с прокуратурата и да поикат „пробация“ . Той счита, че не трябва подопечният му да е с най-тежката мярка за неотклонение, а например домашен арест, който да изтърпява в село Повдис, където живеят родителите му и да е под наблюдение от полицията в Сунгурларе.

Районният съд определи мярка за неотклонение задържане под стража, като първо трябва да изтърпи наказанието от 14 дни, по време на които той избяга.