Арестантът-беглец Атанас Бундев като попарен в съда: За кво става въпрос? Просто без да искам избягах

img

За кво става въпрос...Ма аз...просто без да искам избягам и туй е. Още сега искам да се прибирам при жена си. Моля ви се - не ща задържане, искам да съм свободен и да се прибирам. Живее на семейни начала, има дете. Това каза пред Районния съд в Бургас Атанас Бундев, който миналата седмица удари с дръжката на метла полицай в Бургас и избяга, след като е бил задържан за 14 денонощия в поделение на МВР. Съдът днес гледа мярката му за неотклонение. Нееднократно в залата му беше разяснено в какво е обвинен, както и му беше назначен служебен защитник.

те.

Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Бундев, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на полицай и бягство от „Помещение за настаняване на задържани лица“.

Той е обвинен за това, че на 11-ти ноември в ж.к. „Лазур“, чрез удар с метла, нанесен в областта на гърба и последвало падане на земята, причинил лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му. Телесната повреда се изразява в причиняване на болки в областта на кръста, охлузвания по дланите и лявото коляно, кръвонасядане и оток на дясната длан, като уврежданията са довели до болка, съобщиха от държавното обвинение.

Атанас Бундев е обвинен и за това, че в условията на съвкупност, като затворник – задържан на основание УБДХ, в изпълнение на решение на Районен съд – Карнобат, влязло в законова сила, с което му е наложено административно наказание „Задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 14 денонощия, избягал от „Помещение за настаняване на задържани лица“ в Бургас.

Припомняме, че Бундев беше хванат от полицията на автогарата в Карнобат, ден след като избяга.

За двете престъпления, в които е обвинен, наказанието е по 3 години лишаване от свобода. Според прокуратурата има опасност да се укрие или да извърши сруго престъпление. Бил е осъждан условно.

Служебният адвокат Ралчев посочи, че престъпленията, в които Бундев е обвинен, са леки и може по-късно да сключат споразумение с прокуратурата и да поикат „пробация“ . Той счита, че не трябва подопечният му да е с най-тежката мярка за неотклонение, а например домашен арест, който да изтърпява в село Повдис, където живеят родителите му и да е под наблюдение от полицията в Сунгурларе.

Районният съд определи мярка за неотклонение задържане под стража, като първо трябва да изтърпи наказанието от 14 дни, по време на които той избяга.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"