Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Бундев, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на полицай и бягство от „Помещение за настаняване на задържани лица“.

Той е обвинен за това, че на 11-ти ноември в ж.к. „Лазур“, чрез удар с метла, нанесен в областта на гърба и последвало падане на земята, причинил лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на службата му. Телесната повреда се изразява в причиняване на болки в областта на кръста, охлузвания по дланите и лявото коляно, кръвонасядане и оток на дясната длан, като уврежданията са довели до болка, съобщиха от държавното обвинение.

Атанас Бундев е обвинен и за това, че в условията на съвкупност, като затворник – задържан на основание УБДХ, в изпълнение на решение на Районен съд – Карнобат, влязло в законова сила, с което му е наложено административно наказание „Задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 14 денонощия, избягал от „Помещение за настаняване на задържани лица“ в Бургас.

Припомняме, че Бундев беше хванат от полицията на автогарата в Карнобат, ден след като избяга.

Районият съд ще гледа мярката за неотклонение на Бундев в 15 часа. Очаквайте подробности!