Свръх нагъл шофьор се нахвърли със закани срещу полицаи от Средец, след като е бил хванат да кара пиян лека кола „Нисан Примера“. Служителят на реда заведе дело срещу безочливия водач, който е с основно образование, неженен и осъждан, като Районният съд го осъди на 3000 лева глоба.

Екшънът се разиграл на пътя край Дебелт. Двама от полицейските служители, единият от които е потърпевшият, били на работа, когато постъпил сигнал на тел.112 за лице в нетрезво състояние с автомобил, намиращо се на бензиностанция „Лукойл“, в посока Бургас. Полицаите забелязали лек автомобил „Нисан Примера“, който се движел хаотично от едната лента в другата. Чрез светлинен и звуков сигнал спрели колата. При извършената проверка било установен водачът на автомобила. Единият служител на реда поискал документите на шофьора и му заявил, че ще му бъде направен тест за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,87 промила. Полицаят му обяснил, че може да даде кръвна проба за изследване.Тъй като водачът се съгласил, бил отведен в Центъра за спешна медицинска помощ в Средец. По пътя той казал на единия униформен, че работи за известен местен бизнесмен и трябвало да го пусне, защото не знаел какво ще му се случи. Пристигайки в Спешния център в Средец, шофьорът отказал да даде кръв, поради което бил отведен в полицейското управление с мярка задържане за срок от 24 часа, става ясно от мотивите на Районния съд в Средец.

По време на изготвяне на необходимите документи от единия полицай, в присъствието на свидетели, нахалният водач казал, че с такъв педер... като него няма да разговаря и отказал да разпише всички документи. Продължил със заканите и обидите, като няколко пъти отново го нарекъл „педер..т“ и му казал „ще ми ядеш ку.., като ме пуснат“.

Във връзка с това било образувано бързо досъдебно производство, като с протоколно определение било одобрено споразумение за решаване на делото, с което подсъдимият се признавал за виновен в извършване на престъпление и му било наложено наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца, отложено на основание чл.66, ал.1 от НК , както и глоба в размер на 180 лева и лишаване от права.

Междувременно полицаят изготвил докладна записка до началника на РУ Средец, в която е посочил, че по време на изпълнение на служебните му задълженя подсъдимият отправил към него закани и обиди, продължили до приключване на смяната му.

Районният съд в Средец е осъдил наглият шофьор на 3000 лева глоба и обществено порицание, като присъдата подлежи на обжалване.