Благотворителният базар, организиран в петък срещу Часовника в Бургас, в помощ на 39-годишния Галин Балков, събра 3025 лева за лечението на младия мъж. В същия ден, посетителите на поетичния спектакъл „Тийнейджърите“, изнесен също в подкрепа на бургазлията, дариха още 1600 лева. Това е равносметката за големите на сърца на хората, участвали в благотворителната кауза, която е извършването на операция на Галин Балков в клиника в Турция. Той страда от бъбречна недостатъчност и трябва да му бъде направена трансплантация в Истанбул, за да се върне здрав при семейството си.

В благотворителния базар се включиха много автори с ръчно изработени сувенири, картички, специални храни и сладкиши. Сред тях бе и художничката Румяна Недялкова, която подари на Галин Балков своя картина с пожеланието да му носи късмет.

„Благодарим на Роси Чобанова за нейната всеотдайност и огромно сърце! Благодарим на всички обекти на БулевАРТ , които се включиха в благородната кауза! БулеваАрт показваме, че заедно можем не само да създаваме изкуство, но и да помагаме, да откликваме на апелите на нашите съграждани! Благодарим и на всички, които се включиха в благотворителния базар в подкрепа на Галин Балков! Събраните средства от днешния благотворителен базар са 3025 лева!“, обявиха организаторите на базара.