„Със своята работа органите на прокуратурата и МВР доказаха, че няма хора, недосегаеми от закона – в това число и държавни служители, и политици, и бизнесмени… Това е основната причина да се подобрят показатели относно корупционните престъпления, които са приоритет за държавата и обществото“- С тези думи днес председателят на Апелативната прокуратура в Бургас се обърна към новия директор на ОД на МВР старши комисар Радослав Сотиров и полицейския състав в навечерието на професионалния празник на служителите на вътрешното министерство. Петров, заедно с Областния управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Красимир Стойчев и ръководителите на магистратурите, беше официален гост на церемонията и даде отличен 6 /шест/ за работата на бургаската полиция. Той подчерта, че пета поредна година намаляват регистрираните престъпления, а през последните две години спадът е с около двадесет процента. „Убийствата ги разкривате на сто процента“, заяви Петров.

„Като нов директор, за краткия период от един месец, мога да кажа, че това са хора с изключително професионални качества. За краткия ми престой тук разбрах, че няма нерешима задача. Бъдете професионално мотивирани и силни, защото стоящите пред нас задачи не са никак леки“, каза старши комисар Сотиров.

„Кадровите промени в Областната дирекция на МВР – Бургас бяха направени след обстоен анализ. Най-вероятно в процеса на време, ако се установят още нередности и по-слаби резултати, най-вероятно ще има и нови промени“, допълни той.

Старши комисар Сотиров уточни, че няма връзка между преназначението на шефа на полицията в Слънчев бряг в Созопол и събитията в Несебър, свързани с ареста на кмета Николай Димитров.

„Не, рокадите не са само в Несебър“, заяви той.