Без багаж: Вижте красотата на Полша в Бургас

img

20 фото табла ще срещнат бургазлии с уникалните исторически и природни богатства на Полша. Страната се слави с четиринадесет от близо хилядата забележителности, включени в списъка на Световното природно наследство на ЮНЕСКО.

Полша се гордее с историческите централни квартали на Краков и Торун, както и със Стария град на Варшава. Столицата на Полша впечатлява експертите на ЮНЕСКО с извършените възстановителни работи без прецедент в историята на човечеството. Полша е привлекателна и със забележителните си природни обекти, градини и дървени църкви - свидетелства за изкуството на старите майстори-занаятчии и с религиозните си обекти, в които продължава да кипи живот. Свое място в Списъка има и зловещият паметник от миналото, споменът за което ни преследва и до днес - нацисткият концентрационен лагер на смъртта Аушвиц-Биркенау (1940 - 1945 г.). Посетителите на експозицията ще се запознаят със солната мина "Величка" недалеч от Краков, ще видят как изглежда най-големият тухлен замък на тевтонските рицари Малборк, Залата на столетието във Вроцлав - перла на модернистичната архитектура.

Изложбата може да се разгледа до 30 ноември, 2019 година. Инициативата се реализира от Полския културен институт с подкрепата на Община Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас