Несебърското село Оризаре бележи впечатляваща активност на изборите днес. Още към 13:00ч. и в двете секции в селото бяха гласували над 50% от имащите право на глас. В едната от тях бюлетини бяха пуснали 250 от 461 души. Напливът е бил още рано сутринта, когато пред секциите са се извили опашки. Избирателие били толкова ентусиазирани, че заради смяната на времето отишли да чакат един час по-рано.

Според застъпници на различни политически сили оживление ще има отново в късните часове, когато в селото се връщат автобусите, превозващи работници.

Прави впечатление, че гласоподователите в момента са основно от ромски произход. Мургав избирател докара с каруца цяла фамилия, за да гласува.

„Гласувах, защото са наши хора. Избрах си кмет на община, за да работи”, обясни една от избирателките, въпреки че не знаеше имената на кандидатите. На въпрос как е решила за кого да гласува друга мургава гласоподавателка каза, че не може да отговори. Тя дори не знаеше какви избори са днес и какво всъщност избира.