Бургаската гостилница "Йорк", която разнася храна по домовете, извика на помощ шеф Манчев. Причината - много работа, голям оборот, никаква печалба. Една черна котка ни доведе дотук и така четири години работим. Хрумна ни да доставяме храна по домовете. Но нещо не се получава. Бавим се, хората недоволстват, даваме им на промощия, не си плащат кутиите и транспорта, всички ни търсят, но после са недоволни от забавянето на обяда, оплака се управителката Добромира. А накрая печалбата я няма. Не разбирам къде бъркаме.

За да ги тества, шеф Манчев си поръча храна от офис на фирма и чака над час да бъде обслужен, заедно с тримата служетели. После установи, че чудесните пържени картофи са подправени с палмов продукт, вместо със сирене, супите и сосовете не са надписани и не е ясно в коя кутия какво ядене има.

Манчев връхлета на другата сутрин в кухнята и се хвана за главата. Хаос, мръсотия, много работнички, писане на листчета, забравяне на поръчки...

Как тук се предлагат сандвичи за дома? Та този сандвич ще стане на подметка, докато го занесете. Как може да предлагате отмлет? Той също няма да прилича на нищо, докато стигне до поръчалия го, развика се в своя стил Манчев. Защо използвате заместващи продукти? Защо транспортът ви е безплатен? Как ще ви излезе сметката?

В същото време клиентите чакат с часове и получават студена храна. Храните по 150-200 човека на ден, а те не са доволни. Тогава как ще печелите? - продължи Манчев.

Шефът направи проста сметка и откри, че в стремежа си да продават евтино, всички затъват в дългове. Че не е направена правилно калкулацията за цената на ястията. Че топлата витрина и помещението отвън не се използват изобщо. Той даде ценни съвети, смени менюто, облекчи работата на готвачите и "Йорк" изведнъж излезе на печалба.

След много сълзи и напрежение екипът разбра как се работи в този бизнес. Ще успее ли да оцелее обаче, не знаем. Важното е, че предаването "Кошмари в кухнята" завърши оптимистично.