Жителите на вход „Г” в бл. 105 в ж.к. „Меден рудник”, където избухна снощи пожар, днес се съвземаха от щетите. Апартаментът, в който пламна огънят – на третия етаж, е напълно унищожен. В него е живял именно 44-годишният Руслан, който скочи през прозореца, за да се спаси от пламъците. Мъжът е висял на клетката на климатика преди да се спусне надолу. Чак, когато пламъците го достигнали, тогава е скочил.



Според жители на блока, той е имал известни психически проблеми, но по никакъв начин до този момент, не е създавал проблеми. Бил кротък човек, винаги поздравявал. Живеел е заедно с майка си, която е била приветлива и работлива жена. Хората са угрижени за това как тя ще преживее инцидента, още повече, че наближава зима. Големи са пораженията и на апартамента на четвъртия етаж. Там са избити прозорците и стаите са опушени. Жители на по-горните етажи казаха, че щетите в домовете им са поправими.

Както БургасИНФО съобщи състоянието на пострадалия Руслан е изключително сериозно. Той е със счупени крака и обгаряния по цялото тяло. За щастие няма черепно-мозъчна травма. Мъжът е транспортиран в клиниката по изгаряния във Варна.