Тошко Иванов: Подкрепете СДС на местните избори, за да направим общинския фонд за ин витро достъпен за повече бургаски семейства

img

"Все повече двойки имат нужда от ин витро процедури, затова планираме увеличение на парите за фонда с 50 000лв.", споделят от СДС - Бургас 

Средствата в общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури в Бургас вече не достигат за всички, имащи нужда да се включат в него. За съжаление в последните години броят на семействата с репродуктивни проблеми става все повече. Това сочи опитът на общинските съветници в последния мандат на местния парламент Тошко Иванов и д-р Георги Митев. Д-р Митев, който е водач на листата на СДС, има лични наблюдения в тази насока, тъй като участваше в Здравната комисия в последния местен парламент.

„Имаме силно желание да продължим работата си и да направим фонда достъпен за повече семейства. Едва ли има по-благородна кауза от тази да се раждат повече деца. Затова призоваваме семействата да ни се доверят и да гласуват за СДС на местните избори, като поемаме ангажимент, че още от 2020г. ще увеличим парите за Общинския фонд за ин витро с 50 000лв.”, призовава Тошко Иванов.

Не малко хора помнят, че фондът, който се превърна в пример за останалите общини в страната, бе създаден по инициатива на СДС от 2009г. Тогава от партията поеха ангажимент, който изпълниха на 100%, а много двойки вече са горди родители. За съжаление времената се променят, а семействата с репродуктивни проблеми стават все повече.

„Затова Бургас трябва да реагира и бюджетът на фонда за подпомагане на ин витро процедури да бъде увеличен от 150 000 лв. на 200 000лв. годишно. Ние сме хората, които ще постигнем това. От СДС стоим зад тази кауза от години и ще продължим да я отстояваме и в бъдеще, ако семействата ни дадат своята подкрепа”, споделя д-р Митев.

На тези местни избори СДС се явява самостоятелно с листа за общински съветници, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Мария
  2019-10-10 14:16:34

  Целият ти коментар е дребнотемие. СДС ще искат бюджета да е 200 000лв. Те искат да издействат още пари за двойките с репродуктивни проблеми и реално са създали фонда. Всичко останало в твоя коментар са празни приказки и звучи грозно.

 •  
  Павлина
  2019-10-10 11:36:02

  И тук отново лъсва некомпетентността на общинските съветници, които явно не знаят точно какво правят в местния парламент, защото според бюджета на общината, който те гласуват, инвитро фонда е в размер на 120 000 лв., а не 150 000. Ама то 30 000 за вас какво са (само още 15 двойки за инвитро процедури). Това показва кой какво прави в здравната комисия и особено д-р Митев, който е много компетентен явно в инвитро дейностите - все пак е доктор, ама не хуманитарен лекар, ами животински.

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?