Средствата в общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури в Бургас вече не достигат за всички, имащи нужда да се включат в него. За съжаление в последните години броят на семействата с репродуктивни проблеми става все повече. Това сочи опитът на общинските съветници в последния мандат на местния парламент Тошко Иванов и д-р Георги Митев. Д-р Митев, който е водач на листата на СДС, има лични наблюдения в тази насока, тъй като участваше в Здравната комисия в последния местен парламент.

„Имаме силно желание да продължим работата си и да направим фонда достъпен за повече семейства. Едва ли има по-благородна кауза от тази да се раждат повече деца. Затова призоваваме семействата да ни се доверят и да гласуват за СДС на местните избори, като поемаме ангажимент, че още от 2020г. ще увеличим парите за Общинския фонд за ин витро с 50 000лв.”, призовава Тошко Иванов.

Не малко хора помнят, че фондът, който се превърна в пример за останалите общини в страната, бе създаден по инициатива на СДС от 2009г. Тогава от партията поеха ангажимент, който изпълниха на 100%, а много двойки вече са горди родители. За съжаление времената се променят, а семействата с репродуктивни проблеми стават все повече.

„Затова Бургас трябва да реагира и бюджетът на фонда за подпомагане на ин витро процедури да бъде увеличен от 150 000 лв. на 200 000лв. годишно. Ние сме хората, които ще постигнем това. От СДС стоим зад тази кауза от години и ще продължим да я отстояваме и в бъдеще, ако семействата ни дадат своята подкрепа”, споделя д-р Митев.

На тези местни избори СДС се явява самостоятелно с листа за общински съветници, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат.