След 5 успешни години в Бургас днес Sutherland официално отвори новия си офис в морския град. Причина за преместването е неимоверно бързо разрастващия се персонал, който към днешна дата надхвърля 350 души, повечето, от които млади хора. Голяма част от тях са се завърнали в родния си град, именно поради възможността за добра работа. Новият офис бе официално открит от изпълнителния директор на фирмата Димитър Гълъбов и кандидата на ГЕРБ за нов мандат като кмет на Бургас Димитър Николов.

„Оборотът на бургаския офис днес може да се сравни с този на един голям завод, а младите хора са удовлетворени от нивото на заплатите. Спомням си, че преди 6 години първата ми среща беше с главния търговски директор на Sutherland г-н Кумар в едно кафене в офис в София. Тогава аз разказах, че Бургас е динамичен и искам Sutherland да стъпи активно тук. Той се съгласи и започнахме разговори. Когато ни посетиха за първи път, в града още нямаше сгради клас А и, влизайки в мола, за да им покажем помещенията за доскорошния им офис, те ни казаха уплашено: „Вие ние предлагате склад”. Но от тогава до днес изтече много вода и въпреки трудностите всичко се случи по най-добрия начин”, каза Димитър Николов.

Той сподели, че се е обзаложил с г-н Кумар, че ако фирмата мине 300 служители, ще сложа някъде на видно място табелка с името му.

„Днес разбрах, че служителите са повече от 350 и трябва да изпълня своя ангажимент. Това е страхотна новина за мен, защото компанията е икзлючително динамична, бързо развиваща се, с хубави социални пакети, много млади хора работят в нея. А това стимулира инвестиционния процес в Бургас, в строителство на съвременни офис сгради, което допълнително ще увеличава интереса към нашия град. Тези трудности, през които преминахме в началото, са си стрували. Попътен вятър, вече сте до морето, затова следващият път, като идвам, ще Ви донеса няколко въдици”, каза с усмивка Николов. На откриването на офиса присъстваха и представители на академичните среди – проф. Сотир Сотиров и доц. Пенка Георгиева.

„Никога не е лесно за един бизнес да е успешен и да продължава да се развива. Това не може да стане без подкрепа. Искрено благодаря за всичко, което Димитър Николов и екипът му в Община Бургас направиха за нас през тези години. Те ни помагаха и подкрепяха през цялото реме. Ще продължаваме да се развиваме в Бургас”, заяви Гълъбов.

Служителите на Sutherland са особено доволни от гледката, която се разкрива от новата им офис сграда, която се намира близо до Морска гара, както и от това, че в помещенията, в които прекарват деня си, вече влиза слънчева светлина.