При проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на Бургас – град, служители от Първо Районно управление – Бургас извършили проверка на 28-годишен криминално проявен бургазлия, като намерили и иззели торбичка с 25 топчета със суха зелена тревна маса -марихуана, с общо тегло 20 грама. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка в апартамент, разположен в бл. 14 в к-с „Славейков“, обитаван от 25- годишна бургазлийка, като намерили и иззели около 70 грама марихуана, метамфетамин, хероин, както и електронна везна. Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При обход в кв. Сарафово, на ул. „Беласица“, служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали криминално проявените и осъждани 25-годишен бургазлия и 28-годишна бургазлийка, като в жената е открито бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, с тегло около 20 грама. В квартирата, обитавана от бургазлията са намерени суха зелена листна маса - марихуана и бяло кристалообразно вещество - метамфетамин. Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.