Футболен Бургас има сърце: „Черноморец“ и „Нефтохимик“ застанаха до лъчезарния Тошко, емоцията на стадион „Лазур“ е уникална (СНИМКИ)

img

Емоцията на стадион „Лазур“ в Бургас в момента е уникална, тъй като 22-годишният Тодор Кацаров обедини градските съперници във футбола – „Нефтохимик“ и „Черноморец 1919“. На терена излязоха легендите на „сините“ Петър Колев, Слави Костенски, Владимер Вълчев и на „зелените“ - Пламен Крумов, Митко Трендафилов, Милен Георгиев и др. В публиката е и един от най-добрите треньори у нас Димитър Димитров- Херо. Всички те имат една цел – футболното им шоу да помогне на младия бургазлия да живее пълноценнно, като се движи сам. Мачът завърши с рвен резултат 3:3, като по време на почивката се разиграваха на търг фланелки с начална цена от 250 лева. Те отидоха при Димитър Атанасов, който даде най.много средства за закупуването им.

„Негови приятели са поели инициативата, клубовете приеха присърце нещата. Така стана, че всичко много бързо се организира. Един курс на лечение струва около 9 хил. лева в Полша, без самолетните билети. За него е добре да ги провежда два пъти в годината. Преминали сме 5 курса, най-големите резултати ги имаше след всеки един от тях. Благодоранеие на този тип лечение стана много по-самостоятелен. Сам се оправя в университета, но държа да отбележа, че провеждаме и почти ежедневна рехабилитация у дома и в дневен център“, каза развълнувана майката на Тошко.

Тодор Кацаров страда от детска церебрална парализа, той е трети курс студент в Бургаския свободен университет, специалност „Софтуерно инженерство“. „Тошето е прекрасно младо момче, което умело се справя с всички предизвикателства. Много е борбен и много се гордеем с него“, категорични са близките му.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?