Средновековни битки се водят в туристически комплекс „Акве Калиде“ в Бургас сред атмосфера, пълна с романтични и славни представи от миналото. Боен турнир с автентични облекло и оръжия е част от празника на „Акве Калиде“ и се превърна в атракция за публиката. Първият кръг със средновековни двубои се проведе в събота, а днес предстои вторият - с битки по двойки, като началото ще бъде от 15.00 часа. Победителят в ще бъде награден и провъзгласен за Закрилник на "Акве Калиде" за 2019-2020 г.

Турнирът се провежда с участието на Сдружение за средновековни възстановки "Чигот", Сдружение "Търновци" - гр. Велико Търново и Работилница за исторически реконструкции и възстановки "ТЕХНИТАР".

Над 30 занаятчии, художници, майстори и приложници от близо и далеч пристигнаха този уикенд в Бургас, за да представят своите ръчни произведения на празника.

Посетителите могат да присъстват на демонстрации на занаяти като кожарство, дърводелство, иконопис, грънчарство, ковачество, везбарство, дърворезба, кошничарство, и мн. др. Всеки посетител може да се срещне с пътуващ монетосекач, ковач на художествени изделия и оръжия, плетачи на калоферска дантела и кене, везбари, майстор на гоблени от мъниста, на накити - с мотиви от българска шевица, от полимерна глина, от естествени камъни и цветя, плетени мъниста.

Изненада за посетителите на музея на Акве Калиде е възможността да изберат между стрелба с лък и татуировка с къна.