Атрактивни демонстрации на бургаските пожарникари предизвикаха искрено възхищение у децата и техните родители, дошли в Морската градина тази вечер. Огнеборците направиха по традиция показно по случай професионалния си празник. Най-голям фурор предизвика спасяването на човек, застанал на покрива на потънала в наводнение кола. Той беше вдигнат от опасната зона с разгъната стълба. Особено актрактивни бяха и членовете на отбора по пожароприложен спорт. Те показаха завидни умения при помпането на вода с мотопомпа и мощна струя, насочена към конкретна цел.
Децата искрено се радваха на манекена Джейсън, който беше облечен със защитно облекло, което се използва при влизане в помещения с особено високи температури. На особено вниамние се радваха и пожерогасителите и особено тези, от които се образува скреж и ефектът им е все едно вали сняг през септември.
Пожарникарите включиха в своя празник и журналисти. Два отбора дами - на нашия сайт БургасИнфо, както и на радио Фокус - Бургас приеха предизвикателството да отправят в цел струя от кофпомпа.
В празника на огнеборците участваха и ученици, и младежи от БЧК.
От Русе специално пристигна и 8-годишният Толга, заедно със своите родители, който от няколко месеца е истински почитател на бургаските полицаи и пожарникари. "Допреди няколко дни мечтаеше да стане полицай, а днес е раздвоен, защото иска и да е пожарникар", каза баща му.
Екипът на БургасИнфо поздравява бургаските пожарникари с професионалния им празник.