На 1-и юни тази година, боксовият свят беше шокиран от невероятен обрат. Резервата, срещу която Антъни Джошуа трябваше да се изправи, буквално изора пода с него. Мексиканецът Анди Руис не просто шокира света, остави го без думи. Връщайки се няколко месеца по-назад, най-вероятно ще си спомните как информацията за поваления крал обикаляше всички медии. Да, никой не очакваше, че по-ниският и пълен мексиканец ще има дори шанс. Мнозина най-вероятно са пускали телевизора, очаквайки пълната капитулация на опонента.

Уви, боксът е спорт, който не обича изобщо сценариите. Еди Хърн, от друга страна, като истински стратег, реши да направи всичко възможно, за да запази своята златна кокошка малко по-дълго. Да контролираш федерация с боксьори, да държиш всички пояси на федерацията е постижение, но да подценяваш всеки боксьор и да търсиш най-малко подготвените за титла е доказателство, че нямаш много вяра в шампиона си.

След като Кубрат Пулев отказа да отговори на изискванията на Еди и компания и заяви, че няма да играе по свирката на англичаните - достоен ход за нас - резервният боксьор в ръкава на г-н Хърн се оказа достатъчно костелив орех, за да разклати няколко пъти непревземаемата крепост в лицето на Джошуа. Антъни се изправи след това и срещу Поветкин, но не онзи, който достойно се бори срещу Кличко, а пенсионерът Поветкин, който нямаше много гориво в резервоара дори за един цял мач.

Проблемът в тези опити за стискане на поясите, колкото е възможно по-дълго е, че в един момент боксовата федерация сама ще избере опонент. Фалшивият шампион умишлено успя да избяга от всички договори с Уайлдър. Битката не се състоя, но си представете Джошуа на мястото на Тайсън Фюри - нокаутите щяха да бъдат гарантирани. И така от смяна на смяна, стигаме до настоящия шампион и носител на три пояса в тежка категория, г-н Анди Руис.

Няколко точно удара бяха достатъчни, за да се окаже, че по-добре подготвеният физически Антъни има стъклена челюст. Търкалянето по ринга наистина беше новост. Свирепите удари най-вероятно са регистрирани и от сеизмографи, но за още една поредна вечер стана ясно, че в Медисън Скуеър Гардън се написа история.

За една вечер, боксовият свят имаше нов шампион и всеки се опитваше да намери колкото се може повече информация за мексиканецът и вече нов шампион. Оказа се, че никой не е залагал на опонента. И така, с обръщането на сценария, за първи път от много време, г-н Хърн успя да събере частите на Джошуа и да обяснява, че причината за загубата е подценяването на опонента. Букмейкърите също бяха в изненадани, някои нямаха коментар, други напомниха, че в спорта няма нищо невъзможно. В едно обширно Winbet ревю от Silentbet, бе засегната и темата със значителния спад на коефициентите за залози, като това е ясен сигнал, че букмейкърите преценят повече от добре моментното му представяне. Сякаш шампионите не се учат точно на този първи урок от самото начало. Нещо повече за бедния мениджър, за първи път, той трябва да изтанцува унизителния танц, на който подлагаше своите колеги.

Повярвайте, г-н Хърн не е човек, с когото искате да правите бизнес, особено ако той държи всички козове. Предпазването на Антъни от по-сериозен пердах беше основна мисия. Изведнъж се оказа, че бившият английски шампион скача твърде високо срещу опоненти като Тайсън Фюри. Уайлдър не успя да изтърпи номерата и така стигнахме до много ограничени възможности за среща. Второстепенните задкулисни герои като Анди, от друга страна, очевидно има и чакат всяка възможност да се докопат до поясите. От 1-и юни до този момент, мексиканецът не спря да извива ръчичките на своя опонент. Клаузата по договора можеше да позволява автоматичен реванш, но това в никакъв случай не означаваше, че отново Хърн и Джошуа ще дирижират цялата постановка. Започнаха да изплуват всякакви абсурдни предложения като мач за титлите в родното Мексико.

Процентите със сигурност вече са разпределени в ущърб на опонента, а най-забавното е, че сивият боксов кардинал няма какво да каже. Неговата империя остана без столица, а по всичко личи, че има още много за губене. Кратка ретроспекция назад във времето ще напомни, че загубите на братята Кличко се случиха преди титлите и създаването на империята. Толкова ранните загуби при г-н Джошуа ще възбудят само акулите, жадни за поясите, с които сега се краси Анди.

Снимките от скорошната среща показват и победоносната усмивка на настоящия шампион. Значително по-нисък и закръглен, г-н Руис най-вероятно е скрил някой друг коз в стратегията си и се е подготвил за свирепа война. Приказката може да свърши още на реванша, но това няма никакво значение.

Преди няколко години, когато Фюри пропусна своя реванш и прекара тежка депресия, той призна, че само след първия мач вече е бил милионер и повече няма да се притеснява за пари. Следователно може да очаквате, че всички клаузи на договора са в негова полза. Пътешествието до Саудитска Арабия ще бъде приключение и за двамата боксьори, особено с часовата разлика и самолетните полети, ала това са рисковете на професията.

В пост в Instagram, Анди обяви реванша и локацията за него, но също така обеща, че в арабската пустиня възнамерява да сложи край на кариерата на сразения шампион. Не знаем дали ще се случи, подозираме, че има много привърженици на мексиканския атлет, но и в двата случая, той наистина няма какво да изгуби. Развръзката се очаква на 7-и декември, тази година.