Емблематичният ресторант „Младост“ от стара соцстолова се превърна в мечта за всеки шеф-готвач, блесна със супермодерна база (СНИМКИ)

img

Намиращият се до Професионалната гимназия по туризъм в Бургас ресторант „Младост“, известен сред поколения бургазлии, от днес е напълно преобразен. Той официално бе открит от кмета Димитър Николов днес с уникална атмосфера и церемония. В него бургаските ученици ще придобиват своя професионален опит, като ползват супермодерна база.

„Няма как в едно от най-големите бургаски училища, в което се стремим да създаваме конкуретни кадри в бизнеса и туризма не само в Бургаски регион, но и в цяла България, да не създадем подходящи условия тези деца да се обучават. Кулинарията и етикетът на хранене навлизат все по-широко в ежедневието на хората. Качественото хранене е тази възможност, която ще ни даде шанс да излезем от рамките на туристическия сезон и да го разширим. За нас беше важно да подготвим качествен проект. Когато преди 4 години разглеждахме комплекс „Младост“, държах да не липсва нито един елемент в кухнята, така че да няма храна, която да не може да се приготви и да се сервира именно тук, за да могат добрите преподаватели да предадат най-доброто на бургаските деца. 1000 деца от цяла Източна България се обучават тук и аз съм убеден, че с тази модерна база ще може все повече ученици да предпочитат да се запишат в нашата професионална гимназия, защото тя в момента е с най-висок стандарт на обучение. Освен, че от днес ще функционира ресторант „Младост“, започва да работи и закусвалня „Младост“, затова каня всички гости на Бургас да дегустират и да стимулират талантливите бургаски ученици да развиват тази съвременна професия в една много благоприятна обстановка.“, каза кметът Димитър Николов.

Той подчерта, че няма да има средно и професионално училище, което има активно ръководство, което да не бъде подкрепено с административна и финансова помощ.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Shaider
  2019-09-10 09:44:18

  Тоя мишок Николов е излязъл от мишата дупка само докато изборите не минат, след това пак ще се скрие в нея, защото бургазлии пак ще го изберат и пак ще се покаже 2023. А дотогава ще си тънем в мръсотия и разбити улици.

 •  
  Шукри
  2019-09-06 14:00:19

  Анааааа какви сфатби ши праим там напрао ни е истина.

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?