Бургас отбеляза с почести, венци и цветя Съединението (СНИМКИ)

img

С ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас започнаха тържествата, с които Бургас отбелязва годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Церемонията започна в 10:30 часа на площад "Атанас Сиреков". На нея присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов, зам.областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, депутати, общински съветници, представители на различни политически сили, общественици, признателни граждани.

Mред Военния клуб на ул. "Христо Ботев" беше отслужена заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-българската война от 1885 година. Венци и цветя отрупаха паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Към отбелязването на празника се присъединиха и представители на мотоклубвете в града.

Половин час по-късно на площад "Атанас Сиреков" започна празничен концерт с участието на ТА "Атанас Манчев" при НЧ "Пробуда 1880" - Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка