В истинско царство на игрите и усмивките се превърна районът на експозиционен център „Флора“ в Бургас. Деца и родители се увлякоха в щура забава с изненадите на шарени и пълни с емоции Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market. За всеки присъстващ има подходяща надпревара, която да го накара да прекара часове, зареждащи с много енергия. Игри до безкрай с актьора Краси Хараламбов, волейбол с Гергана Брънзова, летни забави с актьорите Алекс Анмахян и Гергана Христова бяха само част от изненадите във втория фестивален ден. А популярната игра "Не се сърди човече" привлече много участници, но те имаха предизвикателството да играят с живи фигури. В работилничките, разположени в района, децата имаха възможност да се научат да смятат със сметало. А сръчните деца от Читалището в село Брястовец показаха майсторство при изработването на популярните преди години шапки от вестник.

Фестивалът, който започна в петък, продължава и днес – неделя, когато събитията изобилстват едно след друго. Нинджа демонстрации, солови изпълнения, фокуси и игри, Dj парти с маски, женски футбол са включени в програмата за неделния ден. За финал организаторите са подготвили концерт с участието на Тодор Тодоров, Преслава Минасян, Жаклин Димитрова, Аглая и др.

С щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленери на открито, танци и спорт да изпратим последните дни от лятната ваканция, обещават организаторите. Фестивалът е за всички, които обичат природата, изкуството, игрите на отрито, за тези, които искат да покажат своята творческа същност.