Спасители предупреждават: Сулган се появи в морето край Бургас, внимавайте за дънни ями

img

Сулган се появи на Илинден в морето на Бургаския плаж. Той продължава и в неделя и знамето е червено, съобщи „Труд“ по данни на спасители. Те обясниха, че сулганът се появява, когато първо има ветрова вълна, а после морето утихва и на пръв поглед отгоре е спокойно, но отдолу бушува мощно течение. Образуват се дънни ями и дупки и самото течение- сулганът, дърпа навътре с голяма мощ. Нужни са няколко дни, докато дъното се изравни и стане безопасно.

Плажът на морския град в събота и неделя е пълен. Сериозен инцидент е имало в петък вечерта, когато чужденец е бил открит издъхнал под Моста. Все още няма официално съобщение дали е скочил и се е удавил или се касае за нещастен случай. Скоковете от Моста на Бургас са забранени, защото дъното не е безопасно и може да има довлечен от вълните подводен камък, желязо или друг опасен за хвърлящите се от високо предмет.

За поне десетина случая на изгубени деца съобщават морските стражи през уикенда. Най- малкият изгубил се малчуган е бил на пет години, а най- големият- на 13.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас