Фоайето на Държавна Опера-Бургас се преобрази в гробницата на египетския владетел Тутанкамон. Усещането е уникално. Там днес официално бе открита изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история". На входа посетителите са посрещани от фараони, а специално осветление и музика създават у посетителя усещането, че се разхожда в света на древните египтяни - едно общество, което е изповядвало специално отношение към смъртта и живота в отвъдното. Още в първите минути изложбата предизвика голям интерес, както у бургазлии, така и от чуждестранни туристи.

За първи път в България и Бургас всеки ще има възможността да се разходи сред съкровищата и саркофага с мумията на египетския владетел.

Повече от 100 експоната пресъздават с максимална точност гробницата на фараона, останал в историята като "детето цар". Предметите са групирани в няколко тематични къта - "Преддверието" или "Стаята на могъществото и властта", "Златният трон" - наричан още "Шедьовърът на стаята", "Погребалната камера", "Съкровищницата" и "Позлатеният олтар".

Досега изложбата е представяна в редица страни по целия свят, но идва за първи път в България с подкрепата на Община Бургас.