Служителите от Областната дирекция на МВР в Бургас предизвикаха фурор сред бургазлии и гостите на града с атрактивни демонстрации, които продължават и в този час в района между Гъбката и Казиното в Морската градина. Те са по повод професионалния празник на МВР. Стотици хора на различни възрасти държаха и се прицелваха с най-различни видове оръжие, снимаха се с автомобили на Жандармерията, Гранична полиция, КАТ, Пожарната. Най-смелите пробваха уменията си дали ще издържат физическия изпит за прием в МВР. Атрактивни бяха и селфитата на пана с надпис "Искам да бъда един от вас".
Сред хората бяха и директорът на ОД на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов и кметът Димитър Николов. Николов разгледа лодката на Гранична полиция и с интерес наблюдава демонстрациите на полицейския карате и джиу-джицу клуб.
Бурни аплидисменти предизвика полицейското куче Бим. То е близо 4-годишна немска овчарка и е част от Специализираните полицейски сили. Обучен е безпогрешно да открива наркотици. Пред публиката Бим демонстрира, че нито един вид дрога не може да остане неразкрита, когато той е наблизо.