Поморие събра над 20 класни автомобила „Порше“ на уникално авторевю, което се състои тази събота за първи път в морския град. Толкова коли от елитната марка досега не са се събирали заедно на нито един ретропарад, казаха организаторите от клуб „Анхиало“. Изложението на класните возила е част от Анхиало Classic cars & Jazz fest, който събира хубавите коли и хубавата музика на едно място, за удоволствие на местните жители и туристите в Поморие. Така истинските ценители поставят с много настроение и своебразен атрактивен старт на сезона.

Автомобилите „Порше“ днес бяха паркирани в центъра на града. Сред тях е и най-старият модел 356С от 1964 година, собственост на софиянеца Любомир Гайдев. „Колата е невероятна, вчера пристигнах със 130 км/час по мгистралата.“, каза той.

„Такова събиране не е имало в България на Поршета.“, каза помориецът Тодор Диляков, който пък има най-стария модел на „Форд“ от 1910 година.

В района край Читалището истинска атракция бяха класическите ретро автомобили, които привлякоха вниманието на хората.

Какви други атрактивни и уникални автомобили участваха в първия ретропарад в Поморие, каква е идеята на организаторите - ВИЖТЕ ТУК!