Криминален пробив предизвика разлив на бензин кай пътя Долно Езерово-Братово, ограничават го със заграждения

img

Криминален пробив на тръбопровод е предизвикал разлив на нискооктанов бензин между с. Братово и кв. „Долно Езерово“, в района преди „Деспред“ АД.

В РИОСВ-Бургас е постъпил ежедневен рапорт от оператора „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД за установен пропуск в 9:00 ч., като от екониспекцията са извършили незабавна проверка на място.

По предварителна информация се касае за криминален пробив. Спряно е движението по тръбопровода и той е освободен от налягане. От аварийни екипи на дружеството са предприети мерки, поставени са бонови заграждения и абсорбенти за ограничаване на разлива, съобщават от РИОСВ-Бургас.

Защитената местност „Езеро Вая“, която се намира от другата страна на пътя на локализираната територия, не е видимо засегната. От Регионална лаборатория - Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда и водите (ИАОС) са взети проби за физикохимичен анализ.

Предстои обследване за изясняване на причините за аварията на тръбопровода, който минава под земята. От РИОСВ - Бургас ще се извърши последващ контрол в следващите дни и вземане на допълнителни проби за анализ.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас