Новата многофункционална спортна зала „Арена Бургас” трябва да бъде завършена до края на годината. Независимо, че още не е построена, имаме заявки за 5 международни европейски събития за 2020г. Тя ще отговаря на всички изисквания на федерациите за международни събития, ще е единствената в България, лицензирана за лека атлетика. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов пред премиера Бойко Борисов, който днес инспектира строежа на зала „Арена Бургас” в к-с „Изгрев”. Борисов остана впечатлен от залата, а на път към нея обърна внимание и на санираните блокове в близост. Премиерът разгледа всички нива на "Арена Бургас", а строителят заяви, че ще даде всичко от себе си да приключи обекта до края на годината. Капацитетът на залата е 7000 седящи места, като при провеждане на концерти техният брой ще е по-голям.

„Тя може да се ползва 100 години, докато остарее. На практика като обем залата става по-голяма от „Арена Армеец”. Има паркинги, зали за други спортове, става огромен компекс, да не говорим за концерти, конгреси, фестивали. В нея може да се провежда всичко. Може да се свърже както с летния, така и със зимния туризъм”, заяви Борисов.

"Можем да свържем спорта с музиката. Министър Банов каза, че е осигурил финансирането за другия голям проблем на Бургас - концертната зала", заяви Николов. Тогава министърът на финансите добави, че в края на годината министър Банов отново ще отиде при него по този въпрос, но тогава се намеси премиерът Борисов, който заяви, че обход на Поморие и нова спортна зала не върви без концертна зала и нареди да бъдат отпуснати 2 млн. лева за Филхармонията.

Преди да влязат в залата кметът Николов поднесе огромна благодарност от решението от предпоследното събрание на Министерски съвет за откриването на Медицинския факултет и последващото решение на Народното събрание.

„Това е една сага, която Бургас от 10 години се опитва да разреши, да даде възможност за висше медицнско образование, защото това е проблем за целия регион”, заяви Николов.

Сега се движим към новата многофункционална спортна зала „Арена Бургас”, която до ркая на годината трябва да бъде завършена. Независимо, че още не е построена имаме заявки за 5 международни европейски събития за 2020г. Тя ще отговаря на всички изисквания на федерациите за междунаордни събрания, ще е единствената в България, лицензирана за лека атлетика.