Известният бургаски психиатър д-р Андрей Стоянов е дългогодишен специалист в Центъра за психично здраве в морския град. Той е началник на отделението по „Гранични разстройства”. Негови пациенти са предимно хора, които нямат психични заболявания, но страдат от дълбоки зависимости – пристрастени са към алкохола, дрогата или са прага на тежка депресия, обясниха негови колеги пред БургасИНФО. Д-р Стоянов е и вещо лице към съда и освидетелства всякакви подсъдими от цялата страна.

Той е известен в морския град, че работи успоредно с психолози и е предотвратил многобройни случаи на развиване на тежко психиатрично заболяване. Докторът работи активно повече от 20 години в ЦПЗ-Бургас, но има и свой частен кабинет, който се намира на първия етаж на адреса, на който стана стрелбата днес в к-с „Меден рудник”.

Най-вероятно стрелецът е негов пациент, който едва ли разбира значението на моторджийската каска, а в момента е бил под влиянието на някакви опияти и се е вживял в ролята на екшън герой, коментираха съседи.

БургасИНФО първи съобщи за стрелбата и припомняме, че по доктора няма наранявания и в момента дава показания в Четвърто РУП. По случая е образувано досъдебно производство.