ременна организация на движението, която да отвори фронт за работа по възстановяване и рехабилитация на настилката по бул. "Захари Стоянов", се въвежда от днес – 1-ви април. Така стартира изпълнението на първия от общо четири етапа, на които е разделен проектът. За начало ще се работи в участъка от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" (вътрешната магистрала на "Меден рудник") до кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов". Строителите ще започнат с премахване на старата и полагане на нова асфалтова настилка в платното, водещо от к-с "Меден рудник" в посока Пътен възел Юг. През това време автомобилите ще се движат двупосочно в свободното друго платно. Няма да има промяна в организацията на движение в долния участък, под кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов".

Днес в кабинета на зам.-кмета Чанка Коралска се проведе оперативка за пълно стиковане преди старта на ремонта, с участието на експерти от Община Бургас, фирмата изпълнител, Пътна полиция, "Бургасбус".

Ремонтът ще бъде труден, тъй като бул. "Захари Стоянов" е основната входно-изходна артерия на огромния жилищен комплекс, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели, расте и броят на автомобилите. Но той е необходим и полезен. Спазвайте знаците и временната сигнализация на пътя! Община Бургас и изпълнителят на ремонта ще се постараят да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. За целта строителната фирма ще въведе удължено работно време.

В пиковите часове сутрин и вечер със сигурност преминаването ще бъде забавено и затруднено. Ако ви е възможно, по време на ремонта използвайте по-често градския транспорт. Един автобус събира сто и повече души. Това означава десетки автомобили по-малко на пътя в същото време, съветват от администрацията.

Изпълнението на първи етап на проекта ще продължи две седмици. След това ще се премине към следващия етап - от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". Неговото изпълнение също ще продължи около две седмици. За началото и сроковете на втори и следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости.

Шофирайте внимателно! Пазете себе си и другите на пътя!