На заседание на Областния съвет на СДС Бургас беше решено да се издигнат кандидатурите на Дончо Златев и д-р Антон Койчев за кандидати за евродепутати.

За председател на Предизборния щаб на СДС в Област Бургас бе избран заместник-председател на Областния съвет на СДС Димитър Петров.

Областната организация препотвърди своето решение, че ще подкрепи единствено коалиция във формат ЕНП, ако партиите в нея са равнопоставени, т.е. СДС участва с регистрацията си и името си в коалицията, както и ако има свой представител на избираемо място в листата.

За СДС Бургас е неприемливо партията да участва на национални избори без да е официално в коалиция, без да има регистрация и кандидатите на СДС да са "гражданска квота" в листата на друга партия. Смятаме, че това би било удар срещу достойнството на СДС и би нанесло непоправими щети върху имиджа на партията.

Ако се допусне за предстоящите избори СДС да подава кандидати в листите на други партии без да е в официална коалиция с тях, Областният съвет на СДС Бургас ще поиска оставката на председателя Румен Христов.