Имам три деца, болна майка. Преди 8 месеца почина жена ми. Имам 180-200 работници, на които давам работа, стоят и чакат мене. Няма да бягам. К|ойто има да ми дава пари, от страх няма да си искам парите.Обещавам ти като мъж. До 20 хил. лева гаранция мога да платя. Имам приятели, близки, които ще помогнат. Това заяви пред Окръжния съд в Бургас задържаният преди седмица Мишо Щерионов, известен като ромския барон Пандурито от бургаския квартал Победа – Комлука. В момента съдът гледа по негова жалба мярката му за неотклонение. Преди дни той беше оставен в ареста.

Той е обвиняем за това, че в периода от 5-ти до 14-ти март 2019 г., в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил Хакъ Х., чрез заплашване, казвайки му, че във връзка с предоставен от него заем в размер на 25 000 лв., следва в кратък срок да му върне сума в размер на 40 000 лв. или да му предостави къщата, в която живее. Поради това, Хакъ независимо, че е бил изплатил пълната сума по заема, е извършил нещо против волята, като предал на Пандурито сума в общ размер от 550 лв., с което му е нанесена имотна вреда.

Много обосновано и чисто професионално е мотивирано решението да му се наложи постоянен арест. Съгласявам се с извода, че той може да извърши престъпление. Видно от показанията на свидетелите за опитите да им се окажое натиск, обясниха от прокуратурата.

Адвокат Росен Кожухаров каза, че в нито един от разпитите не се съдъръжат нито преки, нито косвени докаателства в подкрепа на обвинителната теза. Напротив – показанията на двама от свидетелите са в подкрепа на защитата. Свидетелите Тинка и Мишо Стоянови заявяват факти, които не са подкрепени по никакъв начин. И двамата разказват, че през 2016 година са взели парична сума, но не казват за лихви. Едва сега започват да говорят за това. Всички изнесени показания от свидетеля Хакъ Хакъ се подкрепят само от негови близки и роднини. Напоследък се забелязва трайна тенденция, тъй като няма подписани документи, да се подават жалби, за да не се върнат парите, каза адвокат Кожухаров. Той поиска домашен арест или паричцна гаранция от 15-20 хил. лева.