Специалистите по здравни грижи имат фундаментална роля в здравеопазването, а виждате, че тяхната професия става все по-непривлекателна заради лоши условия на труд и заради ниско заплащане в много звена. Това заяви уважаваният д-р Николай Недев, който е началник на Отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас. Вчера, по време на протеста на специалистите по здравни грижи, д-р Недев и колегата му д-р Светослав Тодоров застанаха редом до своята старша сестра Петя Кичукова и десетките нейни колеги от бургаската болница. В цялата страна протестираха както медицински сестри, така и акушерките, и лаборанти с искане трудът им да бъде оценен.

„Подкрепям протеста, защото специалистите по здравни грижи са много важна част от целия комплекс на здравно обслужване и грижа за болните. Ние сме един отбор, който трябва да се грижи за пациентите и да доставя добро качество и добро здравеопазване”, заяви д-р Недев.

„Изказваме своята пълна подкрепа към специалистите по здравни грижи, поради реалното ниско вънаграждение, трудните условия и предизвикателствата, пред които те ежедневно са изправени. Готови сме да ги подкрепим и при бъдещи техни действия”, заяви д-р Тодоров.

На протеста, който беше пред УМБАЛ Бургас вчера, имаше и лекари от други отделения.