Волейболната звезда и баща на четири деца Владо Николов размени прекрасната си съпруга Мая с бургазлийката Виктория за седмица. Семейството спортисти и това на преводачката и ексцентричния водещ Милен от радио Power fm дадоха старт на новия сезон на „Смени жената”. Най-странни за Виктория се оказаха огромният телевизор на семейството, което живее в уютен комплекс в столицата, както и това, че децата започват и завършват деня с детски филмчета, а семейството не сяда заедно на масата, защото всеки се прибира по различно време. Бургазлийката сподели, че у дома си няма телевизор. В това се убеди и Мая, която остана изненадана от липсата на пердета и незавършените стени в жилището, както и от обяснението на Милен, че не иска покъщнина, а във всеки момент да е готов да напусне мястото и да замине някъде.

Сред най-голямите разлики между двете семейства се оказа отношението им към България. Спортните легенди искат да останат тук, докато семейството на Виктория е твърде убедено да търси щастието си в чужбина.

„Ако искате да заминете за чужбина, направето го, но не за да търсите щастието, а да опитате. Там човек попада в друга класа и няма това, което тук”, заяви Владо Николов, който сподели, че за него щастието е в чаша вино пред камината, целувка от дъщеря му или в това да гушне децата си, когато са уплашени.

„Не ме правят нещастен нито проблемите в работата, нито плащането на данъците”, каза Николов.

Мая от своя страна се опита да провикира по-голяма отговорност в Милен, като в деня за смяна на правилата, го накара да направи план за ремонт на апартамента като определи начало и край. А на голите стени да закачи снимки с красиви семейни моменти. Тя поговори с него и за това не иска ли да има още едно дете.

„Ако искаш дете, трябва да си готов за промяна, дори да вложиш финанси”, заяви тя.

В края на размяната Виктория направи мило обяснение към Милен, като призна пред Мая, че той е извънземно, но е второто подобно на нея и го обича.