Сърцатата майка на три деца Ваня Христова, която е координатор на фондация „Искам бебе” в Бургас, отпразнува по най-трогателния начин четирдесет и осмия си рожден ден. Ваня покани всички свои приятели в Морското казино и отправи една единствена, но много важна молба – да не носят подаръци, а вместо това да дарят средства за благородната кауза – ин витро процедура на семейство, което мечтае за дете. Всички събрани пари ще подпомогнат прекрасната двойка Цонка и Цветан.





Само за час бяха събрани над 4700лв., като до края на вечерта сумата ще се увеличи.

Рожденият ден на Ваня се превърна с истински детски празник, с десетки малчугани. На него присъстваха много двойки, на които „Искам бебе” са помогнали, приятели, кметът Димитър Николов, зам.-областният управител Севдалина Турманова, народните представители Ивелина Василева и Диана Саватева, Мая Казанджиева от дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Общината.



„Благодаря на г-н Димитър Николов, който винаги е бил зад гърба ни, прегърна нашата кауза от първия момент, в който ние му споделихме, че има такива хора, с такив проблеми. Те са мили, внимателни, работещи, социално ангажирани, просто искат да станат родители по малко по-труден начин. Гордея се, че Община Бургас е първата, която направи програма за подпомагане на двойки за инвитро процедури. Благодаря Ви, г-н Николов”, заяви емоционално Ваня. Нейната борба да стане майка продължава 25 години. В момента тя вече е горда майка на три прекрасни момичета. Преди 9 години Йона става част от семейството, а преди година и седем мецеса след много опити ин витро Ваня роди две прекрасни близначки.

„Ваня е човекът, който ме запали за тази идея и се радвам, че след като Бургас стана първият град с общински фонд ин витро и други градове в страната поеха по нашия път. Това е прекрасно, защото усмивките, радостта и сълзите от щастие са нещо, което няма как да се опише. Пожелавам на всички да бъдат щастливи”, заяви кметът Николов, който честити празника на Ваня. В допълнения тя искрено му благодари, че само в Бургас общинската детската млечна кухня за близнаци е безплатна.

Новината за това колко много хора откликнаха на призива на Ваня и дариха средства, просълзи Цонка и Цветан.

„Благодарим на Ваня и нейната инициатива. За нас това е началото на нашето още по-хубаво бъдеще, да станем повече членове и бъдем едно пълноценно семейство. От 10 години правим опити ин витро. Помощта тази вечер е много важна за нас”, заяви през сълзи Цонка. Тя и нейният партньор Цветан бяха искрено развълнувани. От екипа на БургасИНФО им пожелаваме след година да са сбъднали мечтата си и да горди родители на прекрасно и здраво дете.