„Например, ако един телевизор е предмет на престъпление и г-н Лазов го е доставил на адрес, това не означава, че той има отношение към отнемането му. Аз например може да съм купил химикал на безценица и ако той е предмет на престъпление, не означава, че аз съм го откраднал.“, каза адвокат Сава Каров, който защитава обвинения в серия кражби в Бургас Димитър Лазов. Днес Окръжният съд гледа мярката му за неотклонение.

Лазов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 7-ми януари до 6-ти февруари т.г., в Бургас, действайки в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, чрез счупване на патрон и входна врата, отнел лаптоп, телевизор, часовници, златни накити, парични суми, всички на обща стойност 4 947, 22 лв. от владението на различни лица.

Според прокуратурата той е осъждан 21 пъти, като последната му присъда е за същото деяние. Освободен е през ноември м.г. и 2 месеца по-късно е извършил ново престъпление, подчертаха от обвинението.

Адвокат Сава Каров оспори твърдението, че Лазов може да се укрие. Според защитата приятелката на обвиняемия живее с майка си и няколко пъти се е случвало двамата да наемат квартира, за да се усамотят. Той сам отишъл в Средец, за да поднови личната си карта и полицаите го задържали.

„Не знам как се случиха нещата. Ако съм знаел, че съм се укривал, нямаше да ходя в полицията да си взема личната карта. Нямам намерение да се укривам. Всеки ден се прибирам в Драчево, в някои случаи, по изключение, си вземаме с приятелката ми стая под наем. Полицаите идваха в Драчево, взеха шперцове, които законно съм си купил чрез интернет“, каза пред съда Лазов. В крайна сметка съдът го остави под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалнване.