Бургазлии отново имат възможност да придобият основни знания и умения по програмиране напълно безплатно. Кандидатстването за курса Programming Basics на СофтУни се извършва онлайн на страницата: https://softuni.bg/apply и ще продължи до 28 февруари.

Занятията се провеждат всяка събота в Бургаски свободен университет (за курсистите, които ще се обучават присъствено). Курсът ще се проведе по C# технологията. Той стартира на 9 март. Вече близо 1700 бургазлии направиха своите първи стъпки в програмирането в предишните 2 издания.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи и има за цел да запознае участниците с основните логически концепции от света на софтуерната разработка, които ще могат да приложат при всеки един език. Това включва типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други любопитни начини за изграждане на програмна логика.

Обучението е практически насочено, което значи, че ще набляга на упражнения, а обучаващите ще имат възможността да приложат знанията си дори още докато ги усвояват.

Успешното преминаване ще позволи на курсистите да се явят на изпит, ако желаят да продължат обучението си в цялостната програма по Софтуерно инженерство. Изпитът е по желание и ще се проведе на 20 и 21 април онлайн.

Бургас е един от общо шестте града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите са София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново.

Повече информация може да откриете на:

https://softuni.bg/blog/software-university-starts-free-course-programming-basics-six-cities-2018#