Как кметът Борис Щерев заслужи почит години след управлението на Айтос, чуйте дъщеря му Светла: Учеше на справедливост и на любов към хората!

img

Винаги ме е учил на справедливост и на любов към хората. Постоянно това казваше, а и най-употребяваната дума беше - хората, хората, хората.Казвали сме му – татко, хайде да ходим на море. А той отговаряше – Не, първо хората, има опашка. Казвали сме му да ходим някъде другаде, а той отново – Не, важни са хората. Горда съм с него. Това каза Светла Щерева, която е голямата дъщеря на бившия кмет на Айтос Борис Щерев. Както вече съобщихме, в събота беше открита негова паметна плоча в близост до етнографски комплекс „Генгер“ - ВИЖТЕ ТУК. Тя се намира на входа на имот на частна фирма. От Инициативния комитет за изграждането й съобщиха, че е било внесено предложение в местния парламент за общински имот, но то не е било прието. „Няма значение кой как е гласувал, обичам ги всички“, каза Светла. Баща й Борис Щерев, е единственият кмет на Айтос, за когогото споменът е увековечен с паметна плоча, коментираха айтозлии.

„Аз не го обвинявам, че в нашето детство той отсъстваше, защото беше зает с работата си и с хората. Обичам си го много. Тоой беше моят гуру в жиота. Аз съм такава, каквото съм сега, благодарение на него, както и на моята майка – разбира се. Гордея се, че съм негова дъщеря.“, каза тя.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка